Linux Essentials – Savnet Training Center
Cisco M1 CCNA Introduction to Networks
14/10/2020
Python M2
14/10/2020

Trainer: ADRIAN MARIȘ

Categorie: ONLINE / LINUX

LINUX Essentials

Dezvoltă-ți cariera!
Accesează noi oportunități cu Linux!

Linux continuă să crească la nivel mondial, pe măsură ce utilizatorii apelează la tehnologii open source. Această extindere redefinește tehnologia informației și a comunicațiilor pentru a crește imaginea și cerințele la nivelul acestui sistem de operare.

Cursul Linux Essentials oferă garanția cunoașterii informațiilor de bază ale sistemului de operare. Aboslvenții acestui curs vor înțelege prin foarte multă practică, prin lucrări de laborator și activități foarte bine structurate, care este imaginea generală Linux și cum poate fi aplicat acesta în diferite specializări.

Nu sunt necesare
cunoștințe anterioare în domeniu.

Cursul se adresează oricui:


 • își dorește să-și îmbunătățească sau să înceapă o cariera în IT
 • își dorește să cunoască și să utilizeze un mediu Linux și să dobândească experiența practică necesară folosirii unor comenzi și operații de bază în Linux
 • are cunoștințe de limba engleză
Nu sunt necesare cunoștințe anterioare în domeniu.

Cunoștințele teoretice
se îmbină cu cele practice.

Fiecare cursant va avea acces la o mașină virtuală pe care rulează Linux pentru a exersa, explora și încerca anumite concept ale sistemului de operare utilizând linia de comandă. Pe parcursul modulului de curs, după asimilarea unor concept teoretice de bază, se va trece la implementarea acestora în lucrări de laborator.

1Care este obiectivul acestui curs?

Linux Essentials e primul dintr-o serie de cursuri dezvoltate pentru cei care aspiră la o carieră în IT, îndeosebi ca administrator de sistem, sau doresc să-și îmbunătățească abilitățile în IT.

2Cum se desfășoară cursul?

Durata cursului e de 60 ore (15 ședințe, a câte 4 ore fiecare). Fiecare participant va primi acces la platforma de e-learning prin care documentația poate fi accesată online și la mașinile virtuale pe care rulează Linux pentru a exersa, explora și încerca conceptele sistemului de operare utilizând linia de comandă. Laboratoarele constau în aplicarea practică a noțiunilor teoretice. Astfel cursanții vor avea de îndeplinit sarcini, li se va explica cum le vor putea îndeplini, mai apoi instructorul se va asigura că fiecare a înțeles noțiunile care se doresc a fi fixate, prin efectuarea laboratorului. Se pune accent pe laborator având în vederea că de cele mai multe ori experiența practică este cea mai relevantă.

3Ce voi studia?

La finalul modulului de curs, vei fi capabil să înțelegi și să aplici concepte precum:

 • FOSS
 • Cunoașterea aplicațiilor open source
 • Concepte de bază de hardware, procese, programe și componente ale sistemului de operare
 • Cum să lucrezi cu linia de comandă
 • Fișiere
 • Cum se creează & restaurează copiile de rezervă și arhivele comprimate
 • Securitatea sistemului, utlizatorii/ grupurile, permisiunile de fișiere pentru directoarele publice și private
 • Crearea și rularea scripturilor simple

4Cum se face evaluarea cunoștințelor?

Verificarea cunoștințelor se face prin:
Evaluări periodice:

 • câte o evaluare pentru fiecare capitol
 • se pot susține online de oriunde există conectivitate la Internet
Evaluarea finală:
 • cuprinde toate capitolele
 • se suține online de oriunde există conectivitate la Internet
Toate întrebările sunt punctate și rezultatele sunt postate într-un catalog online accesibil cursantului și formatorului.

5Ce vei obține în urmă absolvirii cursului?

Cursul Linux Essentials reprezintă primul pas în vederea obținerii certificărilor “SRSA- Savnet Routing & Switching Analyst”, “SSA- Savnet Security Analyst”, “SCA- Savnet Cloud Analyst”.

6Examenul de certificare este inclus în tariful cursului?

Vei avea posibilitatea să susții oricare din Certificările “SRSA”, “SSA”, “SCA”, acestea nefiind incluse în tariful cursului.