Radio Analyst – Savnet Training Center
Routing & Switching Engineer
25/04/2021
Radio Technician
26/04/2021
Career Path: TELECOM
Nivel: ENTRY

Certificare SRA – Savnet Radio Analyst

Un job în Telecom, cu specializarea Radio 4G/ 5G, presupune asistența tehnică pentru rețelele de acces radio, cu o concentrare maximă asupra rețelelor 4G și 5G. Necesitatea unor persoane specializate în domeniu va crește constant în următorii ani datorită cererii de instalare, planificare și dezvoltare a rețelei 5G.


Conform unui studiu, un salariu ar putea varia între 44.000$ - 86.000$ anual. Primul nivel de calificare profesională este SRA - Savnet Radio Analyst. În 100 de ore de curs vei învăța Cisco CCNA ITN și 4G/ 5G Radio Fundamentals. Vei fi inițiat în acest domeniu de trainerii Savnet, cu experiență practică și certificări internaționale.

Responsabilități ale job-ului:

  • depanarea tehnologiei celulare end-to-end și rezolvarea problemelor legate de rețeaua radio
  • furnizarea de asistență și îndrumare privind rețelele și întreținerea elementelor de rețea
  • realizarea diferitelor analize de rețea pentru depanarea problemelor și coordonarea comunicațiilor client - echipă de operațiuni - sisteme de asistență pe teren
  • realizarea de teste de rețea și organizarea acestora în vederea conceperii unei strategii

1Care sunt certificările pe care le pot obține?

La fiecare nivel în parte, pe lângă certificarea pe care o primești la finalul absolvirii fiecărui curs, vei putea să obții un certificat de absolvire a nivelului, astfel- Entry: SRA (Savnet Radio Analyst), Intermediate: SRT (Savnet Radio Technician).

2Certificările sunt recunoscute?

Oricare ar fi nivelul la care te afli, vei primi o certificare de absolvire a fiecărui curs în parte. De asemenea, certificarea de absolvire a nivelului este recunoscută de companiile noastre partenere în vederea angajării.

3Cum pot parcurge fiecare nivel?

Cele 2 niveluri disponibile - Entry și Intermediate- trebuie urmate pe rând, astfel încât fiecare nivel presupune cunoașterea informațiilor din nivelul anterior. Altfel spus, nu vei putea parcurge nivelul Intermediate dacă nu ai cunoștințele pe care ți le oferă nivelul Entry. Parcurgerea efectivă a unui nivel înseamnă absolvirea fiecărui curs specific nivelului respectiv.