Radio Technician – Savnet Training Center
Transmissions Analyst
26/04/2021
Radio Analyst
26/04/2021
Career Path: TELECOM
Nivel: INTERMEDIATE

Certificare SRT – Savnet Radio Technician

Intermediate este al doilea din seria celor 2 niveluri de cunoștințe stabilite pentru a putea obține un job în Telecom cu specializarea Radio 4G/ 5G. Tehnicienii radio instalează, reglează, testează, întrețin și repară echipamente de transmisie și recepție radio mobile sau staționare și sisteme de comunicații radio bidirecționale. De asemenea, monitorizează performanța și determină cauzele defecțiunilor.


La Savnet vei dobândi o serie de abilități tehnice și soft care îți vor garanta evoluția în carieră. Chiar mai mult, dacă în timp de 6 luni de la absolvirea unui modul de nivel INTERMEDIATE  Savnet nu-ți vei fi găsit un job la companiile noastre partenere, noi îți vom returna integral contravaloarea cursurilor și tu vei rămâne cu toate cunoștințele teoretice și practice recunoscute prin certificări validate și foarte bine apreciate de companii de pe orice continent.

Responsabilități ale job-ului:

  • depanarea tehnologiei celulare end-to-end și rezolvarea problemelor legate de rețeaua radio
  • furnizarea de asistență și îndrumare privind rețelele și întreținerea elementelor de rețea
  • realizarea diferitelor analize de rețea pentru depanarea problemelor și coordonarea comunicațiilor client - echipă de operațiuni - sisteme de asistență pe teren
  • realizarea de teste de rețea și organizarea acestora în vederea conceperii unei strategii

1Care sunt certificările pe care le pot obține?

La fiecare nivel în parte, pe lângă certificarea pe care o primești la finalul absolvirii fiecărui curs, vei putea să obții un certificat de absolvire a nivelului, astfel- Entry: SRA (Savnet Radio Analyst), Intermediate: SRT (Savnet Radio Technician).

2Certificările sunt recunoscute?

Oricare ar fi nivelul la care te afli, vei primi o certificare de absolvire a fiecărui curs în parte. De asemenea, certificarea de absolvire a nivelului este recunoscută de companiile noastre partenere în vederea angajării.

3Cum pot parcurge fiecare nivel?

Cele 2 niveluri disponibile - Entry și Intermediate- trebuie urmate pe rând, astfel încât fiecare nivel presupune cunoașterea informațiilor din nivelul anterior. Altfel spus, nu vei putea parcurge nivelul Intermediate dacă nu ai cunoștințele pe care ți le oferă nivelul Entry. Parcurgerea efectivă a unui nivel înseamnă absolvirea fiecărui curs specific nivelului respectiv.