Security Analyst – Savnet Training Center
Routing & Switching Analyst 
20/04/2021
Cloud Analyst
20/04/2021
Career Path: SECURITY
Nivel: ENTRY

Certificare SSA – Savnet Security Analyst

Securitate cibernetică, firewall-uri, sisteme software pentru protejarea datelor… dacă îți sună interesant trebuie să descoperi ce presupune certificarea Savnet Security Analyst - SSA. 


Specialiștii în securitatea datelor previn și opresc atacurile asupra datelor private. Acești profesioniști digitali creează și implementează firewall-uri și sisteme software pentru a proteja infrastructurile de date și de rețea. Pe măsură ce lumea se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie și interfețe digitale pentru a stoca și partaja informații, specialiștii în securitatea datelor sunt tot mai ceruți de către angajatori. În plus vei avea o calificare profesională care îți oferă avantajul de a lucra în orice țară îți dorești. 

Dobândirea certificării Savnet Security Analyst - SSA presupune nici mai mult, nici mai puțin de 204 ore de cursuri + 1 proiect aplicativ. O să descoperi secretele, curiozitățile și modul de funcționare a acestui domeniu și vei face primul pas spre o carieră de succes în securitate cibernetică.  

Responsabilități ale job-ului:

  • instalarea și monitorizarea unui software de securitate pentru protejarea sistemelor și infrastructurii, inclusiv firewall-urile și programele de criptare a datelor
  • colaborarea cu echipa de securitate pentru efectuarea testelor și descoperirea vulnerabilităților de rețea
  • cercetarea posibilelor îmbunătățiri de securitate și crearea unui raport cu recoamndări în această privință

1Care sunt certificările pe care le pot obține?

La fiecare nivel în parte, pe lângă certificarea pe care o primeșsti la finalul absolvirii fiecărui curs, vei putea să obții un certificat de absolvire a nivelului, astfel- Entry: SSA (Savnet Security Analyst), Intermediate: SST (Savnet Security Technician).

2Certificările sunt recunoscute?

Oricare ar fi nivelul la care te afli, vei primi o certificare de absolvire a fiecărui curs în parte. De asemenea, certificarea de absolvire a nivelului este recunoscută de companiile noastre partenere în vederea angajării.

3Cum pot parcurge fiecare nivel?

Cele 2 niveluri disponibile- Entry și Intermediate- trebuie urmate pe rând, astfel încât fiecare nivel presupune cunoașterea informațiilor din nivelul anterior. Altfel spus, nu vei putea parcurge nivelul Intermediate dacă nu ai cunoștințele pe care ți le oferă nivelul Entry. Parcurgerea efectivă a unui nivel înseamnă absolvirea fiecărui curs specific nivelului respectiv.